nieuws

Schaatscentrum De Uithof mag uitbreiden

bouwbreed

den haag – De uitbreiding van het Haagse schaatscentrum De Uithof kan toch doorgaan. De president van de Haagse rechtbank heeft eerder deze week de schorsingsverzoeken tegen zowel de bouw- als kapvergunning voor het uitbreidingsplan afgewezen. Met dit besluit lijkt niets de uitbreiding van het schaatscentrum met onder andere een indoor skibaan nog in de weg te staan.

Concurrent Snowworld in Zoetermeer heeft al het mogelijke in het werk gesteld om de bouw van de skibaan te voorkomen. Volgens Snowworld-eigenaar Hendriks is er geen markt voor twee soortgelijke attracties in een regio. Met een kort geding hoopte Hendriks en in zijn kielzog omwonenden van De Uithof de uitbreiding alsnog te dwarsbomen. De rechtbank heeft de verzoeken echter afgewezen.

Vorig jaar schorste de Raad van State wel de milieuvergunning die Den Haag voor De Uithof had afgegeven. Volgens een woordvoerster van de gemeente wordt er nu een nieuwe vergunning afgegeven. “De plannen zijn dusdanig bijgesteld dat aan de eisen daterend uit 1979 wordt voldaan.”

De uitbreiding sluit aan op de bestaande bebouwing van het schaatscentrum. Atelier pro maakte het plan.

Reageer op dit artikel