nieuws

Pleidooi voor openhouden Houtribdijk

bouwbreed

alkmaar – De dijk Enkhuizen-Lelystad moet absoluut open blijven tijdens de werkzaamheden aan de Houtribsluizen komend voorjaar. Het bedrijfsleven uit Noord-Holland en Flevoland heeft dit nog eens nadrukkelijk bepleit in het overleg met de provincie.

Ook moeten de werkzaamheden aan de sluizen zo snel mogelijk beginnen. Het liefst komende week al, als Gedeputeerde Staten van Flevoland het definitieve besluit nemen over het wel of niet sluiten van de Houtribdijk. Vervoerders, tuinders en de toeristische sector worden dan in de voor hen drukste periode ontzien, zo menen de ondernemersorganisaties. Andere voorstellen zijn een clustering van het scheepvaartverkeer en het gelijktijdig uitvoeren van de werkzaamheden aan de Noord-Hollandse en Flevolandse deel van de dijk.

Gedeputeerde De Raad zei de stem van het bedrijfsleven te laten meetellen in het besluit over het tijdelijke lot van de Houtribdijk.

Vorig jaar september brak grote paniek uit onder het bedrijfsleven in Flevoland en Noord-Holland toen Flevoland verklaarde de dijk drie weken te willen sluiten voor werkzaamheden. Het bedrijfsleven stelde dat dit een schadepost van zeker vijf miljoen gulden zou opleveren. De provincie reageerde geschrokken op de hevige protesten en besloot de werkzaamheden uit te stellen tot het voorjaar. (anp)

Reageer op dit artikel