nieuws

Onenigheid koperen dak stadhuis Utrecht

bouwbreed

utrecht – In de Utrechtse gemeenteraad is onenigheid ontstaan over plannen van Burgemeester en Wethouders om het verbouwde stadhuis te voorzien van een koperen dak. De oppositie en de collegepartij VVD vinden een dergelijke dakbedekking niet mooi en slecht voor het milieu. Bovendien zou de financiering ‘onzuiver’ zijn.

Het koperen dak zat al in de oorspronkelijke verbouwplannen van architect Enric Miralles. Omdat het te duur zou uitvallen, werd er van afgezien. De verbouwing van het stadhuis (kosten: ruim 29 miljoen gulden) valt echter enkele tonnen goedkoper dan verwacht. B en W willen nu alsnog geld vrijmaken voor het dak door acht ton uit de verkeerspot te halen. VVD, Leefbaar Utrecht en GroenLinks, die samen de grootst mogelijke minderheid in de raad vormen, zijn tegen. Eind 1999 moet het verbouwde stadhuis klaar zijn.

Reageer op dit artikel