nieuws

Natste jaar

bouwbreed Premium

Het jaar 1998 gaat de geschiedenis in als het natste jaar van de eeuw. In De Bilt viel ongeveer 1240 millimeter tegen normaal 803. Dat betekent dat er ruim 50 procent meer neerslag werd opgevangen dan in een doorsnee-jaar. Het record stond op 1152 millimeter en dateerde uit 1965. Een jaarsom van bijna 1250 millimeter heeft voor De Bilt een terugkeer- of herhalingstijd van duizend jaar. De jaarwisseling lijkt overigens droog te verlopen maar met 1999 op de kalender neemt de regenkans weer toe, met name in het weekeinde. Dan ook wordt er weer zachte lucht aangevoerd en gaat het harder waaien.

Alle regio’s: Wolkenvelden maar overal droog. Middagtemperaturen omstreeks 8iC. Matige, aan de kust een krachtige wind uit zuidelijke richtingen.

Woensdag zon onder: 16.35 uur

Maandag zon op: 8.48

Reageer op dit artikel