nieuws

Lichte dakpanelen beginnen te lopen

bouwbreed Premium

SDS Ommen staat op de beurs met zijn Italiaanse Tamar Tiles: waterdichte panelen van het brandwerende polystyreen, die eruit zien als dakpannen.

“Drie kernfuncties van dakbedekking in een dus”, zegt H. Plaggenmest van SDS, dat de pannen sinds anderhalf jaar in Nederland importeert. De verkoop begint nu te lopen. “En bovendien wegen ze niet veel.” Een paneel van 147 bij 41 centimeter weegt 3,5 kilogram. Dat komt neer op zeven kilo per vierkante meter, terwijl traditionele dakbedekking voor zo’n oppervlakte gemiddeld vijftien kilogram weegt.

Door een kliksysteem om ze vast te zetten zijn de panelen volgens SDS extra waterafstotend. “Bovendien zijn ze eenvoudig en door iedereen te verwerken en kunnen ze ook als dak-op-dak renovatiemiddel worden ingezet.” De panelen kunnen over onder meer shingles, bitumen en lei heen worden toegepast.

Het product bevat geen cfk’s, oplosmiddelen en andere milieuonvriendelijke ingredienten, zodat het in de afvalfase gewoon bij het grof vuil kan worden gezet.

Reageer op dit artikel