nieuws

InfraTech ’99 toont goede vooruitzichten

bouwbreed

rotterdam – De markt voor de grond-, water- en wegenbouw in Nederland is goed. Het gaat niet alleen om grote infrastructurele werken. Ook kleinschaliger werk, zoals de aanleg van minirotondes en straatwerk, mag zich verheugen in grote belangstelling. De gunstige vooruitzichten zijn duidelijk terug te vinden in de grote belangstelling van exposanten voor de derde InfraTech, de vakbeurs voor de grond-, water- en wegenbouw die vandaag opent in Ahoy’ in Rotterdam.

Tot nu toe is het aantal bedrijven dat zich op de Infratech presenteert, elke editie vrijwel verdubbeld. Dit jaar zijn er ongeveer 380 exposanten die bij elkaar ook over twee maal zoveel ruimte beschikken. Eenzelfde groei is te verwachten ten aanzien van de bezoekers, vorige keer zo’n 12.500. “Daarmee is Infratech een erg snel groeiende beurs”, zegt P. Niemandsverdriet, adjunct-directeur Ahoy’ Beurzen, “Een snellere groeier heeft Ahoy’ niet gehad.”

Ook het expositieprogramma is uitgebreid. Op de vorige Infratech in 97 bleek 25 procent van de exposanten zich bezig te houden met bestratingen. Daaruit is het idee geboren op deze Infratech een stratenmakersplein in te richten met demo’s voor handmatig en machinaal straten.

Deze keer komen ook de baggerindustrie en de bouw van kunstwerken nadrukkelijk aan bod. Volgens Niemandsverdriet kent de droge sector een toenemend aantal baggeraars. “Ze komen steeds meer op het land met hun spullen en horen daarom op deze beurs.”

De verbreding van het expositieprogramma is geen reden de beurs te segmenteren. Niemandsverdriet is daar absoluut tegen. Daarom zijn de exposanten in beginsel door elkaar geplaatst. “Dan moet iedereen de hele beurs over. Dat houdt de spontaniteit van de bezoekers in stand.”

Veelzijdig

De beursorganisatie laat zich bij de organisatie van haar beurzen adviseren door commissies. Niemandsverdriet: “Ahoy’ Beurzen weet alles van het organiseren van een beurs waar vraag en aanbod optimaal samenkomen. De leden van de adviescommissie zijn werkzaam bij bedrijven. Ze hebben kennis van de markt en adviseren de organisatie met ideeen over congressen en andere evenementen. Een advies voor InfraTech is bijvoorbeeld geweest niet alleen de aandacht te richten op de echt grote werken. De markt voor deze beurs ligt volgens de commissie bij kleinere opdrachtgevers, zoals gemeenten en provincies, en niet bij het Rijk met zijn grote projecten. Dat is bij vorige edities wel gebleken. Daar zijn veel bezoekers gekomen die dingen wilden zien “die je dagelijks kunt herkennen”. Dus minirotondes en klapbruggen voor parken in plaats van de Betuweroute. Daarmee wordt de beurs veelzijdig.

Het complex is niet speciaal voor deze beurs verbouwd en uitgebreid. Niemandsverdriet: “Een aantal jaren geleden kwamen we tot de conclusie dat als we mee wilden blijven spelen op beurzengebied, we moesten uitbreiden en renoveren. Het complex was toen zo’n 25 jaar oud. Met een uitbreiding hoefden we geen noodsprongen meer te maken om onze beurzen te accommoderen. Een succes als Infratech tot nu toe is geweest, heeft wel geholpen bij de acceptatie van ons plan Ahoy’ 2000 en de realisering daarvan. Er is een nieuwe tentoonstellingshal gebouwd van zo’n 10.000 vierkante meter, de bestaande hallen zijn geheel gerenoveerd. Ook de congresfaciliteiten en de parkeergelegenheid zijn verruimd.

Openingstijden InfraTech ’99

Op dinsdag 19 tot en met

vrijdag 22 januari van 11:00 tot 18:00 uur, op donderdag een avondopening tot 22:00 uur.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels