nieuws

Hypotheekfusie tussen ABP en Bouwfonds op komst

bouwbreed Premium

den haag – ABP en Bouwfonds gaan op het vlak van hypotheken intensief samenwerken. Op deze wijze denken de grote hypotheekverstrekkers goedkoper te kunnen werken. Bij ABP verdwijnen hierdoor veertig arbeidsplaatsen.

Het ABP kan de slag om de hypotheekgever maar moet moeite bijhouden. Weliswaar heeft het pensioenfonds vorig jaar een record aantal hypotheken weggezet, maar het ‘kon de bloeiende hypotheekmarkt nauwelijks bijhouden’. Door een falend automatiseringssysteem is de financiele instelling uit Heerlen niet in staat snel met een offerte te komen. Mede om die reden gaat het ABP samenwerken met Stater.

Bouwfonds heeft miljoenen guldens geinvesteerd in informatietechnologie bij dit laatstgenoemde bedrijf. Het ABP stapt na de zomer over op het automatiseringssysteem van Stater. Daarnaast is ABP Verzekeringen en Hypotheken voornemens de niet-commerciele beheersactiviteiten als incasso ook over te hevelen naar Stater. De gehele operatie kost veertig arbeidsplaatsen.

Reageer op dit artikel