nieuws

Het glas op een goed bouwjaar

bouwbreed

Een nieuw jaar voor de bouw begint eigenlijk pas na de voordracht van professor Adri Buur. De directeur van het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid (EIB) houdt traditioneel op de tweede dinsdag januari zijn betoog, waarin hij de verwachtingen voor het komende jaar toelicht.

Na zijn voordracht wordt een actueel onderwerp aangesneden, dat uitmondt in een discussie. Ditmaal vond het EIB het belangrijk de fusies en overnames in de bouwnijverheid te bespreken.

Na afloop werd dan ook in de catacomben van de Rai stevig nagepraat over het onderwerp, uiteraard onder het genot van een drankje en een hapje.

Een van de sprekers (foto 1), KPMG-topman Landheer (2e van links) had heel wat uit te leggen aan zijn aandachtige gehoor. KPMG is niet alleen betrokken bij menige fusie, maar probeert ook nog een positie te krijgen in het bouwadvies.

De kunst (foto 2) is om het EIB-boekje met de resultaten van Buur zijn speurwerk nonchalant vast te houden, terwijl je naar Anne Pols (2e van rechts) van de Bouwbond FNV luistert. Opvallend was de aanwezigheid van de gehele top van Stichting Arbouw. Joop Letteboer schatert om een grap, terwijl Leen Akkers (foto’s 3 en 4) – zie EIB-boekje – bijna serieus luistert naar Jan Overtoom van het NVOB. Het congres van dit jaar werd bezocht door vooral analisten en weinig vertegenwoordigers uit de uitvoerende bouw. Gastspreker Wim van Vonno, voorzitter raad van bestuur Bam Groep, wist de aandacht te vangen van Gert-Jan Woudenberg (r). (foto 5) Met een slok fris vraagt deze zich af, waarom een kleine aankoop van Bam wel de media haalt en zijn bouwconcern TBI Holdings nauwelijks in de kolommen van de media opduikt. Het Rotterdamse concern pleegde de laatste maanden van het oude jaar een aantal kleine overnames.

Reageer op dit artikel