nieuws

Gemeente Groningen steunt plan ‘zotel’

bouwbreed

groningen – De gemeente Groningen is bereid om het geldende bestemmingsplan te wijzigen ten behoeve van de bouw van een zogenaamd zotel, ten zuiden van het Academisch Ziekenhuis in de stad Groningen (AZG). Dit is een voor niet-bedlegerige patienten van het AZG bedoeld hotel met ruim honderd bedden. Karelse Van der Meer Architekten heeft het ontwerp voor de nieuwbouw al klaar.

De betrokken projectontwikkelaar Mabon uit Utrecht onderhandelt nog met initiatiefnemer het AZG en hotelketen Golden Tulip (medeaandeelhouder en straks exploitant) over de uitvoer van het project. Zodra men daar uit is, kan in principe dit jaar de bouw beginnen. Het ziekenhuis zoekt al lange tijd naar een oplossing voor het structurele overaanbod van patienten.

Zotel is de afkorting van zorghotel. Patienten die te gezond zijn voor het ziekenhuis, maar te zwak om al naar huis te gaan zouden tijdelijk in het zotel kunnen verblijven. Medische en verpleegkundige zorg is op afroep beschikbaar vanuit het naastgelegen AZG. Ook voor mensen die van ver regelmatig voor controle naar het ziekenhuis moeten en voor bezoekers kan het zotel een oplossing zijn.

Diverse hoteliers zijn fel tegen het zotel. Zij vinden de te bouwen overnachtingsaccommodatie een oneerlijke vorm van concurrentie. De gemeente Groningen heeft hen bezwaren echter van tafel geveegd.

Reageer op dit artikel