nieuws

Florida ziet af van Hogesnelheidslijn

bouwbreed

parijs – Door gebrek aan krediet heeft het Frans-Britse concern GEC-Alsthom de order ter waarde van 6.3 miljard dollar verloren voor de aanleg van een TGV-lijn in de Amerikaanse staat Florida. De Franse flitstrein had de steden Tampa, Orlando en Miami met elkaar moeten verbinden.

Gouverneur Bush, verklaarde dat de aanleg van een dergelijke spoorlijn over een afstand van 500 kilometer de lokale belastingbetaler te veel kost. Bovendien vindt Bush de rentabiliteit van een dergelijke lijn te onzeker. Hij nam zijn beslissing mede onder druk van milieuverenigingen.

Florida heeft al 22.4 miljoen dollar aan studiekosten in het project gestoken en zou nog eens 174 miljoen moeten investeren voor de eerste spade in de grond ging.

Vijf jaar geleden verloor GEC-Alsthom op dezelfde manier zijn order voor de aanleg van een TGV in Texas.

Reageer op dit artikel