nieuws

‘Criminele groep ontfutselt op valse naam heftrucks’

bouwbreed

amsterdam – Via een mailing waarschuwt aannemingsbedrijf J. Schouten en Zonen uit Amsterdam voor een crimineel of criminele groep. Deze maakt misbruik van de firmanaam Schouten om goederen los te praten bij leveranciers en deze daarna te verkopen.

“Een criminele groep maakt gebruik van onze naam om artikelen te kopen c.q. te huren. Wij verzoeken u in uw en ons belang direct contact met onze firma op te nemen als artikelen op onze naam worden besteld of afgehaald”, luidt de e-mail waarmee Schouten de markt waarschuwt.

Deze handelwijze kwam aan het licht toen bij Meijeren Heftrucks in Ammerstol op de naam Schouten twee TCM-heftrucks voor enige weken werden gehuurd.

Kort daarop kreeg een collega heftruckleverancier uit Nieuwegein – Kreeft Vorkheftruck – een van die twee heftrucks te koop aangeboden. Alert reageren van dit bedrijf bracht deze poging tot oplichting aan het licht. Kreeft informeerde zijn collega in Ammerstol, die de twee machines weer in zijn bezit wist te krijgen.

Onduidelijk is of op naam van Schouten Amsterdam nieuwe pogingen worden ondernomen trucks te ontvreemden. Vandaar de waarschuwing van het aannemersbedrijf.

Op pagina 5: Verleid met mooie partij stenen.

Reageer op dit artikel