nieuws

Cementmolen met vier rollen heeft langere levensduur

bouwbreed Premium

essen – Krupp Polysius AG ontwikkelde een cementmolen met een langere levensduur dan de bestaande types. De ‘Quadropol’ heeft vier rollen. Die zijn buiten het molenhuis gelagerd. Dat heeft twee voordelen: de lagers worden minder belast door stof en hitte en ze zijn makkelijker te bereiken. De molen gaat daardoor langer mee en staat korter stil, als er onderhoud moet worden gepleegd. Een derde voordeel is, dat de molen minder ruimte inneemt.

Krupp Polysius heeft de eerste Quadropol-cementmolen geleverd aan de portlandcementfabriek Bosenberg te Ahlen/Westfalen in Duitsland. De rollen hebben een doorsnede van een meter. De productie bedraagt vijfenvijftig ton per uur. De tweede Quadropol is besteld door Arizona Portland Cement in de Verenigde Staten. Hij heeft een aanzienlijk hogere capaciteit dan de eerste, namelijk 360 ton per uur.

Het interieur van een Quadropol cementmolen van Krupp Polysius.

Reageer op dit artikel