nieuws

Celstraf voor Renkumer uit de bouwwereld

bouwbreed

arnhem – Een 32-jarige Renkumer is gisteren door de Arnhemse rechtbank wegens uitkeringsfraude tot acht maanden gevangenisstraf veroordeeld.

De inwoner uit Renkum benadeelde de sociale dienst in Zevenaar voor 85.000 gulden aan onterecht genoten wao-gelden. Hij verzweeg tussen 1993 en 1995 dat hij vanuit Belgie een bedrijf runde dat arbeidskrachten uitleende aan Duitse bouwbedrijven.

De veroordeling was conform de eis van acht maanden die onlangs tegen de man werd vastgesteld. De Renkumer beweerde zelf nooit loon voor de betreffende werkzaamheden te hebben ontvangen, maar genoegen nam met onkostenvergoedingen.

Nog deze maand moet de man zich ook in Duitsland voor de rechtbank verantwoorden. Bij onze oosterburen zou hij illegale arbeidskrachten op bouwplaatsen hebben ingezet.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels