nieuws

Blonk ‘geeft niet thuis’

bouwbreed

waddinxveen – In alle consternatie over de bouw-cao stelt de club van gespecialiseerde aannemers Conga zich uitermate terughoudend op. Herhaaldelijke verzoeken om een telefonische reactie van Conga-voorzitter A. Blonk op het opschorten van het cao-overleg van vakbonden en AVBB, leverden niets op. Aanleiding voor een bezoek, op goed geluk, aan zijn metselbedrijf in Waddinxveen, in de hoop hem daar te treffen.

In zijn kantoor aan huis op bedrijventerrein De Staring doet medewerker Paul Groen open. Blonk zelf is niet thuis. “Hij is op een van de werken”, meldt Groen. Op welk werk hij nu is, weet de medewerker niet en ook op de vraag of hij mobiel te bereiken is, volgt een ontkennend antwoord. “Nee, dat nummer mag ik niet geven.”

Zelf heeft hij zijn baas vanochtend om zes uur voor het laatst gezien, op een werkvergadering. “We hebben vijftig werknemers, dus we beginnen vroeg.”

Langzaam aan herstelt Groen van het onaangekondigde bezoek. “Waarom heb je niet gebeld?”, vraagt hij belangstellend. Een vraag naar de bekende weg, want zelf blijkt hij het verzoek van de redactie aan zijn baas te hebben overgebracht. “Hij wil geen commentaar geven”, is alles wat hij weet.

Maar de bouw-cao heeft toch ook betrekking op jou, proberen we nog. Dat blijkt niet het geval. “Ik val onder de uta-cao”, reageert hij glunderend.

Reageer op dit artikel