nieuws

Ballast Nedam International boekt weinig orders in Midden-Oosten

bouwbreed

den haag – Ballast Nedam International ondervindt veel last van de moeilijke marktomstandigheden buiten Europa. De wereldpoot van Ballast Nedam heeft in het laatste kwartaal van 1998 voor vijftig miljoen gulden aan orders geboekt, minder dan een vergelijkbare periode in het jaar ervoor.

De speerpunten van de mondiale divisie van de bouwonderneming liggen in het Midden-Oosten, het Caraibische gebied en in Zuid-Oost-Azie. Vanwege de lage olieprijzen kan Ballast Nedam maar met moeite opdrachten verwerven in het Midden-Oosten. In de laatste maanden van 1998 heeft het bedrijf voor circa veertig miljoen gulden aan bouw- en onderhoudscontracten in die regio kunnen boeken.

Ook de Azie-crisis speelt de bouwgigant parten. Niet zonder werd in Indonesie een opdracht van vijf miljoen gulden binnengehaald. De activiteiten in het Caraibische gebied lopen volgens een woordvoerster van Ballast Nedam nog naar wens.

Europa

De slechte resultaten in de rest van de wereld worden aardig opgetrokken door successen in Nederland en de rest van Europa. In het laatste kwartaal van vorig jaar werd de orderportefeuille van Ballast Nedam met ruim een miljard gulden aan nieuwe opdrachten aangevuld.

In Nederland zijn onder andere de definitieve opdracht voor de bouw van de Calandtunnel in Rotterdam, woon-en winkelcomplex Villa Arena in Amsterdam Zuid-Oost en de renovatie van een aantal Center Parcs verworven. Daarnaast levert Ballast Nedam het zand voor de Vinex-locatie Leidsche Rijn en heeft de baggerdivisie van het bedrijf opdracht gekregen om samen met Boskalis de eerste fase van het opspuitwerk voor IJburg te leveren.

In Groot-Brittannie heeft Ballast Wiltshier in totaal voor 215 miljoen gulden aan opdrachten binnengehaald.

Reageer op dit artikel