nieuws

Ballast Nedam in voor haven in Mauretanie

bouwbreed Premium

den haag – Ballast Nedam doet in opdracht van de Mauretaanse regering een haalbaarheids onderzoek naar de bouw van een aanlegpier of haven in dat land. Dat heeft een woordvoerder van het baggerbedrijf desgevraagd laten weten.

Ballast Nedam zit in de tweede fase van het onderzoek waarin wordt gekeken naar de milieu- en kostenaspecten van de plannen. In de eerste fase bleek dat een nieuwe vissershaven in de buurt van de oude haven van Nouadihbou moet worden aangelegd. Het is de bedoeling dat Nederlandse reders daar een vrieshuis bouwen als de aanleg doorgaat.

Ballast Nedam kwam met de regering van het West-Afrikaanse land in contact via Nederlandse reders die daar actief zijn. Steeds vaker wijken ze uit naar de Mauretaanse wateren om onder de Nederlandse visvangstquota uit te komen.

Protesten

Greenpeace en Novib zullen zich waarschijnlijk tegen de plannen van Ballast Nedam verzetten. Beide organisaties maken namelijk al sinds jaar en dag bezwaar tegen de overbevissing voor de kust van Mauretanie. Greenpeace en Novib protesteerden afgelopen jaar bij de overdracht van de 126 meter lange drijvende visfabriek Carolien aan de IJmuidense rederij Vrolijk. Zij vreesden voor vergaande aantasting van het mariene milieu en de werkgelegenheid van de lokale vissers.

Reageer op dit artikel