nieuws

Adviseurs genereren werk in Flevoland

bouwbreed

lelystad – De Flevolandse commissaris van de koningin Michel Jager en vertegenwoordigers van zeven adviesbureaus hebben deze week de eerste overeenkomsten voor de no-cure-no-pay-regeling ondertekend. Bedrijven uit heel Flevoland kunnen via deze regeling door een van de zeven adviesbureaus onderzoek laten uitvoeren naar preventiemaatregelen voor afval, energie, water, grond of lucht.

Alleen bij voldoende resultaat betalen de bedrijven voor het onderzoek- en advieswerk. Bij uitblijven daarvan of als besparingen lager zijn dan de kosten, betalen de provincie en het adviesbureau elk de helft van de advieskosten. Bedrijven mogen zelf een adviesbureau uitzoeken. Voor de eerste tien aanmelders is er een bonus van 1000 gulden. De provincie wil met deze maatregel preventieve milieumaatregelen stimuleren.

De zeven deelnemende adviesbureaus zijn Ingenieursbureau Oranjewoud, Grontmij Flevoland, Bedrijfs Milieu Dienst Flevoland, Milieu Adviesbureau Nillesen, BECO Milieumanagement en Advies, Bisschop en Partners, De Straat Milieuadviseurs en Arcadis IMD.

Reageer op dit artikel