nieuws

Aalten daagt architect zwembad voor rechter

bouwbreed

aalten – Aalten daagt architectenbureau Westgeest uit het Zuid-Hollandse Valkenburg voor de rechter. De architect ontwierp drie jaar geleden het plaatselijke zwembad ’t Walfort, dat nu al gebreken vertoont.

Om de gebreken te verhelpen, is volgens de gemeente een grondige herstelbeurt nodig, die bijna tweehonderdduizend gulden gaat kosten. Dat bedrag wil Aalten verhalen op de architect. De aannemer wordt niets verweten. “Wij stellen de architect aansprakelijk”, zegt een gemeentewoordvoerder, “omdat de gebreken zijn schuld zijn.”

Westgeest architectenbureau wordt onder meer verweten dat het een verkeerde tegelkeuze heeft gemaakt. De anti-sliptegels in de kleedkamers blijken zeer moeilijk schoon te maken en moeten daarom worden vernieuwd. Verder moet een nieuwe gootconstructie worden aangelegd, omdat de hechting tussen de polyester goot en het beton niet houdt. Ook is de rand van het peuterbad niet hoog genoeg, waardoor veel water verloren gaat.

Overige, kleinere, problemen hebben betrekking op de geluidsbelasting van het water in de afvoergoten en het afvoer van water naar de buffer.

Geen reactie

Architectenbureau Westgeest was gisteren niet bereid te reageren. Tegenover de gemeente heeft het laten weten zich niet verantwoordelijk te voelen voor de problemen en niet bereid te zijn Aalten schadeloos te stellen. De gemeente ziet daarom geen andere mogelijkheid dan naar de rechter te stappen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels