nieuws

Werklust krijgt steeds meer voet op Duitse markt

bouwbreed

De verwachting werd vorig jaar in september door Cobouw uitgesproken. Op de Bauma zou Werklust wel eens gebroederlijk met Kaelble-Gmeinder GmbH in een gezamenlijke stand te vinden kunnen zijn. De twee wiellader fabrikanten hebben, zo werd onlangs bevestigd, elkanders gezelschap gezocht en zullen door combinatie van beider programma’s in Munchen een fraaie complete machinelijn presenteren.

Al op de beurs Nordbau te Neumunster kon worden vastgesteld dat Kaelble en Werklust meer dan gewone belangstelling voor elkaar toonden. Een Werklust wiellader was er zelfs, zij het wat verscholen, in Kaelble jasje te zien.

Bevestigd werd dat beide machinelijnen uitstekend op elkaar aansloten en dat de vergelijkbare hoge kwaliteitsstandaard van Werklust en Kaelble, samenvoeging van het Duitse en Nederlandse product niet in de weg stond.

Op de Bauma zullen de twee machineproducenten duidelijk maken dat er sprake is van een vergevorderde samenwerking. Dit blijkt onder meer uit het feit dat de Werklust wielladers inmiddels deel uitmaken van het verkoopprogramma van Kaelble op de Duitse markt.

Serie wielladers

Werklust vervaardigt een serie van drie wielladers in de klasse 10 ton, 14 ton en en 17 ton. Deze machineklasse sluit naadloos aan op de machinelijn van Kaelble die bestaat uit de SL 20 en SL 26 een 20 tons en 26 tons machine. Voor de Duitse markt zal de type-aanduiding van de Werklust wielladers worden gewijzigd en aangepast aan die van Kaelble.

De cijfercombinatie in de type-aanduiding verwijst hier direct naar het machinegewicht, zodat de de Werklust WG 18C, de WG 35C en de WG 45C onder Kaelble vlag te boek staan als Kaeble SL 10, SL 13 en SL 17.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels