nieuws

Meiden bezoeken betonfabriek

bouwbreed

Vrijdag werd een groep meiden rondgeleid in de betonfabriek van IBC Betonbouw te Best.

Het bezoek maakte deel uit van de Actie Kies Techniek, een initiatief van de Stichting BVL-Metaal, een samenwerkingsverband van de FME/CWM te Zoetermeer, de Metaalunie en vier vakbonden. De kinderen kwamen uit groep 8 van vier basisscholen in Eindhoven en Best. Ze bekeken niet alleen de betonfabriek, maar ook de timmerfabriek en de metaalbouw. Of de meiden in een betonfabriek gaan werken, weten ze nog niet. Op de vraag of ze het bezoek leuk vonden, zei een van de hen: “Jawel, maar het is toch leuker voor jongens”. Volgens ir. A.J.M. Geelen, commercieel directeur van IBC Betonbouw, werken er steeds meer vrouwen in betonfabrieken. “We hebben drie maanden lang een vrouwelijke stagiaire van de MTS Procestechniek in de fabriek gehad. Zij functioneerde uitstekend”, aldus Geelen. “Er komt ook regelmatig een vrouwelijke chauffeur grondstoffen brengen. Dat valt toch wel op.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels