nieuws

Zeeland Airport werkt aan verharding van landingsbaan

bouwbreed Premium

arnemuiden – Het vliegveld Midden Zeeland, of deftiger Zeeland Airport, werkt hard aan verharding van de baan. In een gisteren met de provincie Zeeland gesloten convenant is ook van die zijde welwillende medewerking toegezegd. Aan het gebruik van het vliegveld zijn wel harde eisen gesteld.

Het vliegveld wil een verharde baan om iets grotere vliegtuigen te kunnen ontvangen. Bovendien is de nu onverharde baan onder sommige weersomstandigheden onbruikbaar. Van de provincie moet de verharding zodanig zijn dat er vliegtuigen met een maximum startgewicht van 6000 kilogram op kunnen landen, dat wil zeggen tweemotorige achtpersoons vliegtuigen.

In het convenant is afgesproken dat er maximaal 60.000 starts en landingen mogen worden uitgevoerd. Dit aantal geldt als het vliegveld erin slaagt de geluidsbelasting te halveren. Lukt dat niet, dan mogen er slechts 45.000 vliegbewegingen plaatsvinden. Momenteel gaat het vliegveld zelf uit van een aantal van 38.000 dit jaar. Dat wordt overigens niet gehaald door het slechte weer.

Reageer op dit artikel