nieuws

Winstmarges grote bouwers krimpen niet

bouwbreed Premium

amsterdam – De meeste hoofdaannemers kunnen terugzien op een uitstekend jaar. De voorspellingen zijn dat de winstmarges er ook het komende jaar mogen zijn. Dat meldt het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid (EIB) dat een bedrijfseconomisch onderzoek onder hoofdaannemers deed.

De omzetten gingen in vergelijking met 1997 gemiddeld met 8,5 procent omhoog. Die omzetgroei zal voor 1998/99 in de b en u-sector nog 5,8 procent bedragen ten opzichte van het jaar ervoor, maar in de gww-sector niet boven 3,6 procent uitkomen.

Voor de verwachte winstmarges maakt dat volgens het EIB niet uit. Zowel voor dit jaar als voor 1999 zal het bedrijfsresultaat voor belasting eenzelfde percentage van de omzet bedragen. In geld gemeten wordt dus volgend jaar wel minder verdiend. Het beeld van de totale bouwwereld is daarentegen aanzienlijk minder rooskleurig, menen de 21 Kamers van Koophandel.

Op pagina 3: Erbo: ‘Bouw is somber over 1999’.

Reageer op dit artikel