nieuws

Westland mag door met structuurplan

bouwbreed Premium

den haag – Het Structuurplan Westland is ongeschonden door een procedure van de Raad van State gekomen, die het gemeentebestuur van Maassluis had aangespannen. De gemeente heeft problemen met het Structuurplan omdat er plannen bestaan een stukje Maasland te annexeren ten behoeve van woningbouw. Ze is bang dat het Structuurplan daarvoor een sta in de weg zal zijn. Volgens het Structuurplan moet het gebied in de Dijkpolder tussen de A20 en de Westlandseweg in de gemeente Maasland vooral open blijven. Er mag wel zo hier en daar een bedrijf gevestigd zijn.

Maassluis daarentegen wil de lap grond bij de bebouwde kom trekken. De rechters zijn echter niet overtuigd van het juridisch gelijk dat Maassluis aanvoert. Zij stellen dat het Structuurplan vooral richtinggevend is, en niet bindend. Maasland kan best, ondanks het Structuurplan, andere plannen voor het gebied ontwikkelen. Nu het Structuurplan geen bindend karakter heeft, kan het niet in rechte aangevochten worden, zo luidt de rechtspraak.

Reageer op dit artikel