nieuws

Werkgevers willen duidelijkheid Schiphol

bouwbreed Premium

den haag – De werkgeversorganisatie VNO-NCW dringt er bij het kabinet op aan snel een besluit te nemen over Schiphol. De politieke onduidelijkheid zou de concurrentiepositie van de luchthaven nu al aantasten.

Dit heeft voorzitter J. Blankert geschreven in een brief aan de drie meest betrokken ministers: Netelenbos , Pronk en Jorritsma. Snelle besluitvorming is volgens Blankert nodig om te voorkomen dat de goede uitgangspositie van de Nederlandse luchtvaart wordt uitgehold voor de discussie is afgerond.

VNO-NCW schaart zich achter het standpunt van de luchtvaartsector: doorgroei tot 600.000 vliegbewegingen en als alternatief voor de toekomst een serieuze studie naar een nieuw vliegveld in de Noordzee. VNO-NCW gaat ervan uit dat een overloopvliegveld in Flevoland weinig kansrijk is, omdat de luchtvaartsector daar niet veel in ziet.

Blankert pleit er wel voor iets extra te doen voor de noordelijke provincies, nu die het zonder de economische effecten van een luchthaven in de buurt moeten stellen. Het noorden zou schadeloos gesteld moeten worden door verbetering van de weg- en spoorwegverbindingen met het westen van het land.

Reageer op dit artikel