nieuws

Waalwijk kiest voor turbo rotondes

bouwbreed Premium

den bosch – Bij de reconstructie van de aansluiting van de Midden-Brabantweg (Tilburg-Waalwijk) op de Maasroute (rijksweg 59) worden twee unieke rotondes aangelegd. Deze zogeheten turborotondes zorgen voor een rechtstreekse verbinding tussen de Maasroute en industrieterrein Haven in Waalwijk.

Voor zover bij de provincie bekend is, is deze methode in Nederland nog niet toegepast.

“Om de verbinding met het industrieterrein te realiseren hadden we keuze uit een een- of tweebaansrotonde. Aangezien een tweestrooks-rotonde te veel ruimte inneemt en een enkelbaansrotonde een te lage capaciteit heeft, zijn deze turborotondes ontwikkeld”, aldus C. Strik, technisch medewerker bij Buro Beheer van de provincie.

Volgens Strik is het grote voordeel van deze rotonde dat de capaciteit groter is dan bij een tweebaansrotonde, terwijl de omvang van de verkeerspleinen binnen de ruimte van een enkelbaansrotonde blijft.

Reageer op dit artikel