nieuws

Straatsteen- en tegel-producenten fuseren

bouwbreed Premium

woerden – De Vereniging van Fabrikanten van Betonstraatstenen (Fabes) en de Vereniging van Fabrikanten van Betontegels en Betonbanden (Teban) gaan fuseren. Met ingang van januari vormen zij de Vereniging van Fabrikanten van Bestratingsmaterialen en Straataankleding (BeST).

De nieuwe vereniging heeft vijftig leden, die samen tachtig procent van de markt bedienen. “De oprichting is een logisch gevolg van de ontwikkelingen in de markt”, aldus een woordvoerder. “Het gaat niet meer om een keuze tussen tegels of stenen. Veel fabrikanten leveren totaalpakketten. De bundeling van krachten ligt daarom voor de hand.”

BeST zal de gemeenschappelijke belangen van haar leden behartigen door onder meer het geven van voorlichting, het initieren van onderzoek, en het instellen van werkgroepen voor normen en regels.

Reageer op dit artikel