nieuws

Kamer wil invloed koper op huisontwerp

bouwbreed Premium

den haag – Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat toekomstige bewoners van Vinex-locaties meer invloed moeten krijgen op het ontwerp van hun woning. PvdA-Kamerlid Duivesteijn diende gisteren, mede namens VVD en D66, een motie in waarin minister Pronk van VROM wordt gevraagd het individueel opdrachtgeverschap mogelijk te maken.

Al eerder lieten Duivesteijn en collega-Kamerleden forse kritiek horen over de kwaliteit van de architectuur op Vinex-locaties. De woningbouw is volgens hen veel te eentonig en saai. Duivesteijn vergeleek de huizen met de Trabant, de eenheidsauto die vroeger in Oost-Duitsland het wegbeeld bepaalde. Kopers moesten wel genoegen nemen met dit model omdat niets anders werd verkocht.

Reageer op dit artikel