nieuws

Hengelo heeft geld over voor schouwburg

bouwbreed Premium

hengelo – De gemeenteraad van Hengelo stelt zes miljoen gulden beschikbaar voor de bouw van een nieuwe schouwburg in de binnenstad. Daarmee kan de voorziening voor een bedrag van 41,5 miljoen gulden (stichtingskosten) worden gebouwd. Na een maandenlange bouwstop kan in maart de schop weer de grond in.

Vooraf had de gemeenteraad twijfels over de financiele haalbaarheid van het project. Keer op keer moest het budget voor de schouwburg worden opgerekt vanwege miscalculaties van adviesbureaus. Daarnaast hanteerden onderaannemers verschillende risicopercentages. Uiteindelijk is de bouw van de schouwburg in vier jaar ruim tien miljoen gulden duurder uitgevallen, mede ook door technische aanpassingen van het gebouw. De gemeenteraad toonde zich enthousiast over het ontwerp van J. Hoogstad. Alle twijfels sloeg de politiek overboord, toen bleek dat aannemer Hillen en Roosen alle kostenoverschrijdingen voor zijn rekening neemt en de afschrijvingstermijn van 25 naar 40 jaar kan worden opgerekt.

Reageer op dit artikel