nieuws

FNV op zoek naar allochtonen in bouw

bouwbreed Premium

deventer – ‘Geef de bouw een kleurtje’ Onder dit motto houdt de afdeling Deventer van de bouwbond FNV een informatieavond voor allochtonen. Daarmee komt de bond de cao-afspraak na dat instroom van onder andere allochtonen in de bouw moet worden bevorderd.

Ongeveer twee procent van de beroepsbevolking in de bouw bestaat uit allochtonen. Dat aantal moet zich volgens de FNV-bond meer dan verdubbelen. Dat zou ook moeten kunnen gezien de werkloosheid die onder deze groep bestaat. In de regio Deventer blijkt 28 procent van de werklozen (1314 mensen) allochtoon te zijn.

In de bouw zijn voor hen goede mogelijkheden. Er wordt personeel gevraagd, opleidingen kunnen worden gevolgd, de arbeidsvoorwaarden zijn behoorlijk en als het werk de betrokkenen aanspreekt, zijn er goede kansen om vooruit te komen.

De informatie wordt maandagavond gegeven in wijkcentrum Venen in de Schipbeekstraat.

Reageer op dit artikel