nieuws

Delfzijl krijgt havenboulevard

bouwbreed Premium

delfzijl – Het enigszins vervallen haventerrein aan de Oude Handelskade in Delfzijl, al langere tijd een doorn in het oog van veel inwoners, wordt binnenkort drastisch veranderd.

Groningen Seaports, eigenaar van drie enorme loodsen op deze locatie, heeft samen met architectenbureau SG uit Delft en de gemeente Delfzijl, een plan ontwikkeld.

Het moet het haventerrein voorzien van een nieuwe horecagelegenheid, een evenementenhal, winkelunits en kantoren en productieruimten.

Het college van Burgemeester en wethouders van Delfzijl steunt het plan.

De nieuwe voorzieningen komen deels in de bestaande loodsen, verder vindt nieuwbouw plaats. De drie gebouwen zijn al jarenlang een doorn in het oog van vele inwoners van Delfzijl. Het plan van Harold Gabeler van SG Architecten voorziet in levendigheid op de kade, een goede uitstraling van de gebouwen en het openbare gebied.

Opvallend is de aanleg van een anderhalf meter hoge plint op de kade, zodat bij hoge waterstanden de gebouwen gevrijwaard blijven van het water. Met de bereikbaarheid van de kade vanaf het centrum is in het ontwerp rekening gehouden.

De benodigde vergunningen worden binnenkort aangevraagd bij de gemeente Delfzijl, zodat waarschijnlijk in 1999 kan worden begonnen met de werkzaamheden. Aannemer Lodewijk Geveke uit Haren zal het miljoenenproject uitvoeren.

Reageer op dit artikel