nieuws

CDA ‘vindt’ tien miljoen gulden

bouwbreed

amsterdam – Het CDA in Amsterdam heeft in de gemeentebegroting een bedrag van tien miljoen gulden ontdekt, dat in de praktijk niet wordt uitgegeven. Het gaat om geld uit het potje voor particuliere woningverbetering. Burgemeester en wethouders gaan akkoord met een andere bestemming voor het geld. Conform de mores op het stadhuis mag de ‘vinder’ aangeven wat ermee moet gebeuren.

Het CDA zal woensdag tijdens de behandeling van de gemeentebegroting voorstellen het bedrag te besteden aan sociaal beleid en veiligheid. Fractievoorzitter G. Goedhart wil het geld uitgeven aan extra veiligheidsmaatregelen in uitgaansgebieden en aan huisvesting voor allochtone organisaties, zoals een kerkverzamelgebouw in Amsterdam-Zuidoost. (anp)

Reageer op dit artikel