nieuws

Bouwstop voor complex Sappemeer

bouwbreed Premium

sappemeer – De bestuursrechter in Groningen heeft de bouw van een appartementencomplex met bedrijfsgedeelte in het centrum van Sappemeer voorlopig stop gezet. Een omwonende had zich bij de rechter beklaagd, omdat de bestemming van het bedrijfsgedeelte niet was benoemd in de bouwvergunning. De rechter stelde de man in het gelijk.

De bezwaarmaker is bang dat er een supermarkt in het bedrijfspand wordt gevestigd. Hij vreest dat de buurt dan met veel parkeeroverlast te maken krijgt. De gemeente wilde dat ondervangen door in de omgeving extra parkeervoorzieningen te realiseren. Volgens de rechter is een toezegging alleen niet voldoende. Eerst moet in de bouwvergunning worden vermeld welke bedrijfsactiviteit in het complex kom. Tot die tijd legde de rechter een bouwstop op.

Aannemersbedrijf Mestemaker uit Musselkanaal begon in oktober in opdracht van christelijke woningstichting Talma uit Sappemeer met de bouw van het appartementencomplex. Talma heeft van de rechter toestemming gekregen de realisatie van de funderingen af te ronden om dreigend gevaar in verband met rondslingerend bouwmateriaal te voorkomen.

Hoogezand/Sappemeer en woningstichting Talma zijn inmiddels in overleg over de definitieve invulling van het appartementencomplex. Met de bouw van het complex is een bedrag van 4,5 miljoen gulden gemoeid. Talma hoopt de opleveringsdatum van oktober 1999 nog steeds te halen. Architektenbureau Martini te Groningen maakte het ontwerp.

Reageer op dit artikel