nieuws

Betonwarenfabriek Urmond gesloten

bouwbreed Premium

‘s-hertogenbosch – Betonwarenfabriek Urmond BV te Born, een volle dochter van Mebin BV, sluit eind van het jaar zijn poorten. De productie van betonstraatstenen levert al een aantal jaren forse verliezen op.

“We hebben verkoop van de fabriek overwogen, maar omdat hij niet rendabel is, zijn er weinig belangstellenden. De fabriek wordt ontmanteld en in delen verkocht”, licht drs. L.J.G. Dekker, adjunct-directeur van Mebin, toe. Voor de twaalf medewerkers van Betonwarenfabriek Urmond is een sociaal plan opgesteld, dat primair gericht is op het vinden van een andere baan.

De openstaande orders zulen in nauw overleg met de afnemers worden afgewikkeld.

Mebin BV, onderdeel van de internationale groep Heidelberger Zement/CBR, heeft als kernactiviteit de productie van transportbetonmortel. Als enige betonproductenfabriek was Betonwarenfabriek Urmond dus een vreemde eend in de bijt.

Reageer op dit artikel