nieuws

Arnhemmer stuit op oude schipbrug

bouwbreed Premium

arnhem – Een gemeenteambtenaar heeft in de Arnhemse haven van Coers een unieke ponton ontdekt, die vermoedelijk het laatst overgebleven onderdeel is van een voormalige schipbrug over de Rijn. De gemeente onderzoekt wat de historische waarde van de drijfboot.

De ambtenaar stuitte per toeval op de boot, die als opstap naar een woonboot in gebruik was. Zijn oog viel meteen op de lettercombinatie GVA die de boeg van het drijfschip sierde. Die afkorting staat voor Gemeentelijke Vervoersdienst Arnhem, nu Oostnet, dat de schipbrug onderhield.

De boot is voorlopig opgeslagen bij het havenkantoor aan de Westervoortsedijk. De Monumentencommissie wil de ponton bewaren voor het nageslacht en zoekt naar een geschikte locatie.

Reageer op dit artikel