nieuws

Arnhem ruilt bouw voor dertig miljoen

bouwbreed Premium

den haag – De gemeente Arnhem krijgt van minister Pronk van VROM bijna dertig miljoen gulden als compensatie voor het schrappen van de woningbouwlocatie Stadsblokken/Meinerswijk in het winterbed van de Rijn. Arnhem stemt hiermee in, waarmee een einde is gekomen aan het meningsverschil dat al twee jaar bestaat.

Over de locatie was aanvankelijk overeenstemming tussen Arnhem en de rijksoverheid. Maar na de overstromingen in 1993 en 1995 concludeerden VROM en het ministerie van Verkeer en Waterstaat dat de plek strijdig was met het hoogwaterbeleid om de Rijn en andere rivieren “meer ruimte in de breedte te geven” voor de verwerking van een teveel aan water. Er ging een streep door de Arnhemse bouwplannen.

De gemeente eiste volledige genoegdoening. Op de woningbouwlocatie zouden tweeduizend duurdere koophuizen komen. Dit kost het Rijk dertig miljoen gulden.

Reageer op dit artikel