nieuws

Ankerpoort bepleit grotere mergelgroeve

bouwbreed

maastricht – Het Maastrichter maalbedrijf Ankerpoort, dat kalksteen wint in de groeve ’t Rooth in Margraten, zit tussen twee vuren.

Het bedrijf claimt een uitbreiding van de groeve met 48 hectare, de provincie daarentegen wil slechts 17 hectare toestaan. Margraten is zelfs van mening dat een uitbreiding van 4,8 hectare aan de westkant van de Keerderweg voldoende is. Bij alle andere grotere uitbreidingen ligt, zo stelt het gemeentebestuur van Margraten, de weg naar de totale afgraving van het gehucht het Rooth open en is de volgende stap de afgraving van de dorpskern aan de beurt.

De kalksteen wordt onder andere verwerkt tot toeslag voor de wegenbouw. Ankerpoort beroept zich op een uitspraak van de provincie, maar die is volgens de provincie nooit schriftelijk bevestigd. Ankerpoort heeft zich tot de Raad van State gewend om de uitbreiding af te dwingen.

Reageer op dit artikel