nieuws

Windmolenpark langs Belgische grens

bouwbreed Premium

rijswijk – Delta Nutsbedrijven in Middelburg bouwt samen met de Belgische elektriciteitsproducent Electrabel een windenergiepark langs de Nederlands-Belgische grens. Er komen in totaal veertien windturbines, zeven aan de Nederlandse en zeven aan de Belgische kant van de grens.

De twee bedrijven nemen elk de helft van de investeringskosten van zo’n vijftig miljoen gulden voor hun rekening. De turbines komen aan de Nederlandse kant in Reimerswaal te staan, ver van de bewoonde wereld. Aan Belgische zijde komen ze ten noorden van de Antwerpse haven.

De turbines met elk een capaciteit van 1,5 megawatt produceren samen stroom voor in totaal zes- tot achtduizend gezinnen. Op zijn vroegst kunnen ze medio 2000 in gebruik worden genomen. (ANP)

Reageer op dit artikel