nieuws

‘Wedstrijd moet dubo bevorderen’

bouwbreed Premium

hengelo – De aannemer die bij de gemeente Hengelo het beste ontwerp voor een duurzaam gebouwde woning inlevert krijgt een kavel om zijn ontwerp te realiseren in de wijk Het Broek. Ook krijgt hij voorrang bij het bouwen van tien andere duurzame huizen in deze wijk.

Door via een wedstrijd aannemers ‘te dwingen’ na te denken over duurzaam bouwen, wil de gemeente deze bouwwijze stimuleren. “We hebben 900 aannemers aangeschreven, maar ook bouwers die van ons geen brief hebben ontvangen kunnen natuurlijk reageren”, aldus een woordvoerster.

Het winnende ontwerp wordt ingericht als ‘informatiehuis’ op het gebied van duurzaam bouwen.

Uit de inzendingen worden tien ontwerpen genomineerd voor de prijs. De negen afvallers worden opgenomen in een catalogus. Want van de 1000 woningen die in Het Broek verrijzen, komen er 400 op kavels van particulieren. Door een catalogus te maken met voorbeelden, hoopt de gemeente bij particulieren interesse te wekken voor milieuvriendelijk bouwen.

Inlichtingen: 074-2459638

Reageer op dit artikel