nieuws

Vuile-grondaffaire Nijmegen ten einde

bouwbreed

nijmegen – De Nijmeegse vuile grond-affaire verdwijnt binnenkort definitief in de geschiedenisboeken. Eind dit jaar moet het laatste van de drie illegale gronddepots gesaneerd zijn.

De depots, op het Nijvisterrein, de Grootstal en de Draaiom, werden eerder al opgeruimd. Alleen de bodem van het voormalige depot aan de Draaiom moet nog gesaneerd worden om het terrein als bedrijventerrein te kunnen uitgeven. Bij de andere twee voormalige depots is dat al gebeurd.

De gemeente Nijmegen gebruikte de drie terreinen jarenlang om vervuilde grond op te slaan zonder dat daarvoor een vergunning was verleend. Begin 1997 dwong de provincie Gelderland de gemeente de depots op te ruimen. De sanering van de drie terreinen heeft in totaal vijf miljoen gulden gekost.

Reageer op dit artikel