nieuws

Vrees voor groot tekort bedrijventerreinen

bouwbreed Premium

den haag – VNO-NCW vreest dat het tekort aan goede bedrijvenlocaties de komende jaren fors groeit. De vereniging en vijf aangesloten regionale werkgeversverenigingen uitten hun bezorgdheid over deze ontwikkeling in een brandbrief aan de Tweede Kamer.

Uit een eigen onderzoek van het VNO-NCW blijkt het tekort aan geschikte bedrijvenlocaties de komende zes jaar in zeker tien regio’s op te lopen tot 2600 hectare. Tussen 2005 en 2010 zal in nagenoeg alle regio’s het aanbod van bedrijventerrein ontoereikend zijn.

Volgens VNO-NCW moet er dan ook snel iets gebeuren. De vereniging denkt hierbij aan een betere benutting van de bestaande voorraad en het opstellen in iedere provincie van een task-force, bestaande uit vertegenwoordigers van provincie en bedrijfsleven om op korte termijn ruimte te vinden. Daarnaast zou in de actualisering van de Vinex de opgave voor bedrijventerreinen voor de periode 2005-2010 drastisch omhoog moeten.

Reageer op dit artikel