nieuws

Vormvrijheid geeft toekomst aan beton

bouwbreed

rotterdam – Beton is in alle vormen te gieten. Dat biedt kansen voor de toekomst, vindt de Betonvereniging. Daarom heeft het congres, dat vandaag op de Betondag in De Doelen te Rotterdam wordt gehouden, als titel ‘Beton, geef het vorm’. De architecten en stedenbouwkundigen Bhalotra, Weeber en Zwarts geven hun mening over de architectonische waarde van beton. Enkele constructeurs gaan in op de relatie tussen vormgeving en constructieve eigenschappen. In de Jaarrede spoort de voorzitter van de Betonvereniging, ir. Oud, de leden aan om meer inhoud te geven aan de vorm van beton.

Kunstenaars hebben een streepje voor bij vormgeving. Daarom is op de Betondag 1998 werk te zien van kunstenaars, die voor hun objecten gebruik maken van beton, tiksomortel en geotextiel. Er zijn er de gebruikelijke expositie, een filmprogramma, bedrijfspresentaties en prijsuitreikingen.

Op pagina 9: Nieuws over beton.

Reageer op dit artikel