nieuws

Toch de kogel

bouwbreed Premium

De flat aan de ’s Gravelandseweg in Schiedam wordt niet geimplodeerd, maar traditioneel gesloopt met de kogel. Aannemer Venus in Maarsen zou imploderen, omdat dat sneller en doeltreffender is, maar de gemeente Schiedam kan niet snel genoeg voldoen aan de eisen voor openbare orde en veiligheid.

“Alle partijen hebben zich ingezet om dit goed te regelen, maar we hadden meer tijd nodig dan gedacht”, zegt projectmanager Piet Bergsma van de Beneluxlijn, waarvoor de flat moet verdwijnen. “Toen wij in juli het bestek maakten voor de sloop, hadden wij geen eis voor de methode. Alleen voor de termijn.”

Dat is volgens directeur Frank Venus van het sloopbedrijf niet helemaal waar. “Het kon Bergsma niet schelen, maar de ambtenaren van de gemeente Schiedam dienden wel een bestek in met aanwijzingen die op implosie sloegen. Wij hebben dat aangenomen en leverden al 28 augustus een springplan in. Met alles erop en eraan, dus ook aanwijzingen over veiligheid. Als zij dat toen meteen hadden ingekeken, was er niets aan de hand geweest. Dat hebben ze niet gedaan en daardoor kregen ze hun veiligheid niet op tijd rond. Op zich geen schande, want het is tenslotte geen dagelijkse kost en iedereen heeft z’n best gedaan. Maar wel slordig dat ze in eerste instantie met smoezen kwamen. Dat de verkeerde afdeling de sloopvergunning had aangevraagd en dat hij daarom was afgewezen.” Venus is inmiddels begonnen met de sloop met de kogel.

Reageer op dit artikel