nieuws

Strijd om uitbreiding Haags schaatscentrum barst los

bouwbreed

den haag – De Raad van State beslist dinsdag of het Haagse schaatscentrum De Uithof mag uitbreiden. Het plan om uit te breiden met onder meer een skipiste, klimwand en een cafe heeft geleid tot felle protesten van buurtbewoners en concurrent Snowworld in Zoetermeer.

De buurtbewoners vrezen voor overlast en een toename van verkeer, als er dagelijks tweeduizend bezoekers naar het verbouwde wintersportcentrum komen.

De Raad van State boog zich al eerder over deze zaak en gaf toen opdracht een onderzoek in te stellen naar de mogelijke gevolgen. Daaruit bleek dat overschrijding van de geluidsnorm kan worden voorkomen door een zwaardere binnenwand te bouwen en een nieuwe geluidsinstallatie aan te schaffen. Bovendien moet de gemeente enkele verkeersmaatregelen treffen, zo stelden de adviseurs. Volgens gemeentelijk woordvoerster D. Schuurmans is inmiddels aan al deze voorwaarden voldaan. Zodra de milieuvergunning is goedgekeurd, staat volgens haar niets een bouwvergunning meer in de weg. “Elke maand uitstel levert een verlies op van tonnen. Intrekking van deze vergunning betekent het einde van De Uithof”, concludeerde somber advocaat M. Somsen van het Haagse schaatscentrum. (anp)

Fotobijschrift

Reageer op dit artikel