nieuws

Schuurmanngebouw wacht met smart op nieuwe bouwopdracht

bouwbreed Premium

bonn – De bouwput van het Schuurmanngebouw in Bonn heeft bij de jongste golf van hoogwater geen gevaar gelopen. Maar als de Duitse regering niet opschiet loopt desondanks het werk andermaal fors vertraging op.

Als bouwminister Franz Muentefering voor de twintigste november geen opdracht geeft tot de herbouw worden de aanbestedingstermijnen overschreden en kan het gehele ritueel opnieuw beginnen. Het bouwministerie wacht nog op een oordeel van het regiobestuur van Keulen en de gemeente Bonn.

Na bijna twee jaar stilstand is de sanering van de in december 1993 overstroomde bouwput van het Schuurmanngebouw bijna voltooid. Op de locatie waar begin twintig jaar geleden nog de nieuwe vergaderzaal van de Duitse bondsdag gedacht werd, vestigt zich in 2001 de regeringsomroep Deutsche Welle. Momenteel vindt de omroep nog onderdak in haar centrale te Keulen die vanwege het overenthousiaste gebruik van asbest op de saneringslijst is gezet.

Mede uit bezuinigingsoverwegingen verhuist de Deutsche Welle niet in de volle omvang naar het Schuurmanngebouw. Van de 168 miljoen gulden die voor de sanering en 540 miljoen die voor de nieuwbouw zijn uitgetrokken, denkt de Duitse regering een aanzienlijk bedrag te kunnen overhouden door slechts een afgeslankte radiosectie van de Deutsche Welle naar Bonn over te hevelen.

Reageer op dit artikel