nieuws

Schotel voorkomt pons

bouwbreed Premium

baarle nassau – Bij vloeren op kolommen kan pons, het doorboren van de vloer door de kolom, een probleem zijn. Constructeurs zoeken de oplossing meestal in het verbreden van de kolomkop. Dat kan echter op esthetische of practische bezwaren stuiten. Voor dat geval brengt Erico Benelux een kegelvormige schotel op de markt onder de naam UFO Ponsweerstand. Hij moet met de brede kant beneden op de onderwapening boven de kolom geplaatst worden. De UFO vervangt de verbrede kolomkop en neemt de dwarskrachten op, die het beton zelf niet kan verwerken. Aan de buitenzijde van de betonconstructie is niets van de UFO te zien. Volgens een woordvoerder van Erico is het hulpmiddel nog niet in Nederland toegepast. In Finland is al wel ervaring opgedaan met deze oplossing voor het ponsprobleem.

Erico Benelux, tel. (013) 5835130.

Reageer op dit artikel