nieuws

Reflectie

bouwbreed Premium

Bij een oversteekplaats in Steenwijk zijn onlangs de eerste bermpaaltjes geinstalleerd, voorzien van zogeheten glasreflectoren.

Het gaat om reflectoren van massief, gehard glas die aan de binnenzijde zijn voorzien van een speciale, reflecterende coating. Deze geeft een optimale (360 graden) reflectie, ongeacht waar de lichtbron vandaan komt. Het bijzondere is dat de reflectoren bijna onverwoestbaar zijn, in tegenstelling tot de gangbare ‘kattenogen’. Dat komt omdat ze in het beton worden geboord terwijl ‘kattenogen’ op het oppervlak worden geplakt.

De reflectoren zijn ontwikkeld door de firma Van Wylick Reflectie Nederland uit Wapserveen en kosten tussen de vijftig en zeventig gulden per stuk. Van Wylick brengt de reflectoren ook op lokatie aan. De reflectoren werden al gebruikt in stoeptegels. Het gebruik op bermpaaltjes, in trottoirbanden en andere afwijkende betonmaten is nieuw.

Reageer op dit artikel