nieuws

NVOB feest volgens boekje

bouwbreed Premium

– Een jaarvergadering van een organisatie moet altijd vier vaste programmapunten hebben: De voorzitter houdt zijn jaarrede en blikt, in de meeste gevallen zorgelijk, naar de toekomst; er is een gastspreker met een dusdanig saaie lezing dat het gros van de aanwezigen gaandeweg in slaap dommelt; er is een discussie voor de hele zaal maar alleen de haantjes de voorsten laten van zich horen, en tenslotte; het slot van de bijeenkomst is steevast eenfikse borrel met een lekker buffet. –

Aldus de samenvatting in het handboek – Hoe zet ik een geslaagde jaarvergadering op touw – van het Nederlands Verbond van Ondernemers in de Bouwnijverheid (NVOB). De handleiding was afgelopen week ook door het gewest Limburg uit de kast gehaald want de jaarvergadering, afgelopen woensdag in het MECC, volgde het boekje tot in detail.

Hoewel, bij programmapunt 3, de discussie met de zaal, ging het mis. Want bij dit onderdeel lieten zelfs de haantjes de voorsten zich niet horen. Volkomen apathisch zaten de NVOB-leden te luisteren naar Van Herwijnen, voorzitter van Vereniging Eigen Huis. Samen met professor Buur, directeur Economisch Instituut Bouwnijverheid, was Van Herwijnen naar het zuiden afgezakt, om die bouwers eens haarfijn uit te leggen wat consumenten verstaan onder kwaliteit. Een woord dat bouwondernemers nauwelijks kunnen spellen, laat staan leveren, zo waste Van Herwijnen de verzamelde ondernemers de oren. – Jullie moeten niet zoveel zeuren. Ik krijg wel eens brieven van directeuren van bouwbedrijven die schrijven dat de woningbouw ook zo lastig is. Dan krijgen ze van mij meestal een standaardbrief terug met de mededeling dat ze geen bouwer hadden moeten worden als ze het zo moeilijk vinden. – Tot Van Herwijnens grote verbazing leverde dergelijke opmerkingen slechts wat gemor en gebrom op. – Ze leren het nooit – , was dan ook zijn conclusie na een klein uurtje vrij-uit-de-heup-schieten op de zaal.

Reageer op dit artikel