nieuws

‘Noordanus heeft altijd overal mee ingestemd’

bouwbreed

den haag – De Haagse wethouder Noordanus van Ruimtelijke Ordening wil onmiddellijk na de annexatie van de Vinex-locaties het samenwerkingsverband Ypenburg (BOY) opheffen. Dit voornemen is bij het bestuur van het samenwerkingsverband hard aangekomen.

De gemeente Den Haag wil de absolute regie over de bouwlocaties voeren. Althans, indien Provinciale Staten overmorgen voor de herinrichting stemmen. Gedurende de hoorzitting op het provinciehuis liet portefeuillehouder Noordanus al weten niets meer te zien in het voorzetten van het samenwerkingsverband Ypenburg. Een voornemen dat ook te lezen valt in een interne notitie over de voortgang van de grenscorrectie.

H.J. Schartman, voorzitter van het Bestuurlijk Samenwerkingsverband en burgemeester van Nootdorp, heeft geen goed woord over voor de uitlatingen van de Haagse wethouder. “Het dagelijks bestuurslid Noordanus heeft altijd ingestemd met de ontwikkeling van Ypenburg zoals die nu aan de gang is. Nooit eerder hebben wij een wanklank van hem vernomen.” Volgens T. Weterings, wethouder van Rijswijk en bestuurslid van het BOY, is het samenwerkingsverband niet zo een twee drie opgeheven. “Er zijn keiharde afspraken gemaakt en heel wat procedures nodig om het samenwerkingsverband op te blazen. Maar het is gewoon niet nodig.”

Het BOY heeft een motie aangenomen waarin het zich uitspreekt tegen het herinrichtingsplan.

Reageer op dit artikel