nieuws

– Net niet de kerk gebouwd –

bouwbreed Premium

hooglanderveen – Midden in de Vinex-locatie Vathorst ligt het dorpje Hooglanderveen. – We hebben het grootste deel van het dorp gebouwd en geprobeerd mee te delen in de Vinex-opdrachten. Maar tegen de grote consortia kunnen we niet op – , zegt AndrC van Bekkum, directeur van het gelijknamige bouwbedrijf dat deze week 75 jaar bestaat.

Trots vertelt de directeur over de magische formule. – Kwalitatief goed bouwen, daarom gaat dit bedrijf al drie generaties mee. Als een makelaar een huis verkoopt dat Van Bekkum twintig jaar geleden heeft gebouwd, zegt hij dat er ook expliciet bij. Zelfs na twintig jaar! Daar zijn we trots op. –

Het bedrijf bestaat 75 jaar en heeft in die tijd het grootste deel van het dorp gebouwd. – Heel veel huizen, het bejaardencentrum, winkels, de school. Eigenlijk hebben we bijna alles gebouwd, alleen de kerk net niet!. –

AndrC van Bekkums grootvader begon het bedrijf in 1923 . Zelf is hij inmiddels met projectontwikkeling begonnen. Een behoorlijke beleidswijziging, en niet de enige. Maar de huidige directeur is blij dat bij de generatiewisselingen de macht ook echt is overgedragen en de vorige generatie zich niet met de opvolger heeft bemoeid.

Rond Hooglanderveen worden 6700 huizen gebouwd op de Vinex-locatie Vathorst. Van Bekkum heeft geprobeerd daarin mee te doen, maar dat viel behoorlijk tegen. Hij kon weinig beginnen tegen de grote consortia. Het enige wat hij nu uitvoert, is een project in het centrum van het dorp.

In eigen beheer, dat wel. Dat doet het bedrijf ook steeds vaker. Volgens AndrC van Bekkum is dat ook de manier om weer 75 jaar verder te komen. En het lukt goed. Onlangs is het bedrijf door de gemeente Utrecht beloond met een milieupremie, als dank voor het goede overleg met de bewoners bij een project in eigen beheer.

Ook het feest ter ere van het jubileum had Van Bekkum in eigen beheer. Enkele honderden genodigden luisterden naar Lee Towers en bewonderden de nieuwe huisstijl.

Het was een gezellig feest, en met de nieuwe huisstijl kan het bedrijf jaren voort.

AndrC van Bekkum voor het kunstwerk dat er ere van het 75-jarig jubileum is geplaatst. Foto: Jan van IJken

Reageer op dit artikel