nieuws

Lichtgewicht haakse moeraanzetters

bouwbreed Premium

In zijn leveringsprogramma lucht-aangedreven handgereedschappen heeft Atlas Copco nieuwe haakse moeraanzetters opgenomen. Kenmerken van de nieuwe serie LTV 28X zijn de geringe massa, de korte bewerkingstijden en de nauwkeurigheid waarmee gewerkt kan worden.

De nauwkeurigheid is gelijk aan die van het reeds beproefde type LTV 27. Het apparaat is voorzien van een ergonomische zachte handgreep. Onder andere door de planetaire tandwieloverbrenging zijn de nieuwe moeraanzetters maar 0,2 kilogram zaarder en slechts 35 millimeter langer dan de 27-serie, zodat er met een hand ook goed mee is te werken.

De reactiekracht wordt vrijwel geheel opgenomen door de massatraagheid en eventuele wisselende drukken van de perslucht hebben geen invloed op het koppel.

De nieuwe serie bestaat uit zeven modellen voor koppels van 8 tot 44 Nm en toerentallen van 1200 tot 410 omwentelinbgen per minuut, die in beide draairichtingen zijn te gebruiken zijn.

De LTV 28X serie moeraanzetters zijn speciaal ontwikkeld voor snelle cycli waarbij een hoge herhalingsnauwkeurigheid gevraagd wordt.

Reageer op dit artikel